torsdag 14 januari 2016

Entreprenöriellt lärandeVi står i startgroparna för att dra igång ett arbete med entreprenöriellt lärande på Fagernäs fritidshem.
Det innebär att barn lär andra barn under kursliknande former.

Vi kommer att börja med att hålla i en ledarskapsutbildning för de fritidsbarn som vill leda en kurs för några av de andra barnen på fritids.

Där kommer de som kursledare få tips om vad som är viktigt att tänka på och planera för när de lär och undervisar andra.

Allt deltagande i dessa kurser är frivilligt för såväl kursledare som kursdeltagare.


Bilderna i detta inlägg är gamla bilder från olika aktiviteter på fritids, men vilket innehåll som dessa nya kurser kommer att få, ja det vet vi ju inte ännu.
Det beror ju på kursledarnas val.
Mest troligt så väljer de innehåll efter sitt intresse.

Personal kommer ju också förstås att finnas där som stöd för kursledarna under de olika kurserna.Vi har läst om hur Verköskolans fritidshem arbetar på detta sätt, och nu vill vi också prova på det.

Vi tror att vi genom börja med detta arbetssätt tillsammans med vår ordinarie verksamhet kommer att tillföra barnen på fritids ny kunskap. Både bland de barn som deltar i kurserna/föreläsningar men framförallt bland de barn som leder de andra i dessa utbildningar.

Verköskolan skriver själva om det entreprenöriella lärandet att kurserna/föreläsningarna kan innehålla sådant som "målvaktkurs, spelkurs, fotbollskurs, hästkurs, föreläsning om dans, karate, teater och konståkning."

Kanske musik?

 Nu börjar den första ledarutbildningen för de barn som anmält sitt intresse och som vill leda en kurs för de andra.

Vi börjar nu med de äldre barnen på avdelning Sol, och får sedan se hur vi fortsätter med detta.

Visningsexemplar
De barn som har varit med på kursledarutbildningen får en kursledare licens.


Kanske matlagning/bakning?
Kanske tålamodskrävande aktiviteter?
Kanske tillverkning av olika slag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar